Dette websted har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Kurv

Din kurv er tom

Forsæt med at shoppe

Sansemotorik-Hold

Hos Funktionel Terapi har vi Sansemotorik for babyer og børn – Vi tilbyder hold fra 2-5 mdr og 6-10 mdr samt de større børn (Se holdoversigt).

Vi  leger med barnet og stimulere sanserne både med og uden brug af redskaber og rekvisitter.Vi leger og sanser med både nye og velkendte lege – og på vores hold har vi stor fokus på lege som styrker barnet men vigtigst af alt passer på barnets nakke, ryg og hofte – Så selv om legene sagtens kan være vilde, så har vi stor fokus på de rigtige greb når vi løfter og holder barnet.På vores hold, tager alle legene afsæt i barnets naturlige udviklingstrin, og hvilket udviklingstrin barnet bevæger sig hen i mod. Vi leger derfor kun lege som henvender sig til den alder og det udviklingstrin barnet er i på det pågældende tidspunkt. – På den måde støtter vi også op om det barnet kan nu og det næste barnet skal lære.På holdene kan der være 10 tilmeldte og 2 drop-in pr gang. Det er yderst sjældent vi er 12 babyer på holdene, men vi er aldrig mere end 12.Vi bruger musik og underviseren kan synger med eller synge uden musik, men musikken er ikke altoverskyggende – På Sansemotorik Holdene har vi fokus på sikker og sjov leg, der styrker og stimulere barnet.

Hvad er Sansemotorik

Det er sansemotorisk leg for spædbørn og børn. På holdene er barn, forældre og bevægelsesglæde er i fokus.
Sansemotorik foregår som oftest på mindre hold, hvor I som forældre er aktive sammen med barnet. 

 Ergoterapeuten har en bred viden om neurologi, udviklingspsykologi, sansning, adfærd, sprog og kontakt, og derfor er mulighed for at vejlede og undervise forældrene om barnets nuværende og næste udviklingszone og om hvilke aktiviteter, der vil være gode for det enkelte barn.

Kom med til Sansemotorik.

På vores undervisning tager afsæt i de 3 primære sanser

  • Balancesansen
  • Følesansen
  • Muskel-ledsansen

Men hos funktionel terapi har vi også stor viden og et stort fokus på i sær de primære sanser. De kan nemlig være vigtige at være opmærksomme på, i sær hvis en baby har svært ved at rulle eller komme op og kravle eller op at stå. 

Så  kom med på vores Sansemotorik og leg med dit barn– de små elsker at bruge kroppen og og de får sat ekstra skub i deres udvikling, når deres krop bliver stimuleret igennem leg, motorik og sansning. Barnet lærer bedst fra helt lille og igennem gentagelser, derfor har vi også fokus på gentagelser og genkendelighed i de lege og sange der bruges på holdene

Varrighed: 50 min pr gang

På lørdagsholdene har vi mere fokus på grov og finmotorik og her veksler vi mellem at få hjælp fra forældrene og så at kunne selv.

Stimulastik og babyleg foregår I fields i Ørestad.

Sansemotorik for de større børn.

1,5 -3 år og 3-5 år – Her er forældrene aktive sammen med børnene, men vi øver os i at kunne flere og flere ting selv og øge niveauet.
Vi skal træne vores balancesans men også god fokus på muskel-ledsansen – Så vi skal bruge og mærke vores kroppe, men tramp, dans, snurre, kravle, løbe og meget mere.
Vi skal stå på hovedet/hænge på hovedet, gå trillebør  – Lave forhindringsbaner, motorikbaner, lege med store faldskærme, gribe og kaste bolde etc.
Jo ældre børnene er, jo sværere er aktiviteterne, men vi skal hele tiden huske at der skal være plads til leg.
Selv om børnene er store, skal vi stadig øve krydsøvelser og mærke vores kroppe ved at stimulere både den dybe og den ydre følesans.

Bevægelse fremmer kropsbevistheden og styrker indlæringen – Det giver en god følelse af selvværd. Ligeledes er Stimulastik en fantastisk mulighed for at være sammen med dit barn som skaber glæde og nærværd.

Der er max 10 børn på holdene – og der er plads til de børn der lige har brug for at se tingene an før de løber ind i mængden. Holdene er af 4-6 gange, så der mulighed for at møde kendte ansigter og lige se tingene an.

Er det nok at gå til Sansemotorik 1 gang om ugen?

Selvom du går til Sansemotorik en gang om ugen er det vigtigt at barnet får lov til at blive stimuleret hver dag. Derfor har vi på vores hold, fokus på at motiver og inspirere til lege med barnet i hjemme, og derigennem understøtte og fremme barnets udvikling. Vi kan nemlig gå til nok så meget med vores børn, hvis vi ikke også sørger for at stimulere i løbet af dagen, ugen igennem. Fx rulle, hænge på hovedet, svinge, gynge, danse osv i løbet af dagen og ugen.

Hvorfor Sansemotorik?

  • Du lærer hvorfor det er vigtigt at tumle, lege, lave krydsbevægelse og hænge på hovedet.

  • Du og din baby er I trykke hænder hos den uddannet ergoterapeut, der med sin faglige kompetencer guider dig til sikkert at tumle og lege med din baby

  • Du er tilmeldt et forløb, hvor der er mulighed for at du og din baby kan blive tryg ved de kendte ansigter

  • Vi har fokus på dit barns naturlige udvikling og få barnet med på alle udviklingstrin​.

Sansemotorik i Mødregrupper.

Der er forskellige muligheder for at du og din mødregruppe kan få undervisning i Sansemotorik:
  • Hvis der er ledige pladser på Sansemotorik  forløbene er du og din mødregruppe mere end velkommen til at tilmelde jer et sansemotorik.
  • Hvis der er fuldt booket på holdene, er der i nogle tilfælde mulighed for at der kan oprettet endnu et hold (samme dag som eksisterende hold), så I kan komme hele mødregruppen – Det nye hold vil som oftes være åbent for andre også, medmindre andet er aftalt.
  • I kan som mødregruppe booke mig til at komme ud og undervise jer i 90 min eller vi kan aftale et forløb hos jer. Undervisningen vil altid være tilrettelagt ud fra alderen på jeres børn, på det pågældende tidspunkt.