OMFT - Hvordan foregår det hos os


Hvordan foregår OMFT træning?

Hos Funktionel Terapi træner vi i faste OMFT forløb, da vores erfaring er, at et fuldstændig skræddersyet forløb giver det bedste resultat. Vi strukturerer forløb og tilpasser øvelser ud fra dit funktionsniveau og følger vores klienter meget tæt. Derfor er det ikke muligt at få øvelser en enkelt gang her og der. 

 

OMFT UNDERSØGELSE OG FORLØB - Fysik i klinik, i hjemmet eller via Online

ALLE forløb forudsætter at der er lavet en 1. gangs konsultation og vurdering hos Funktionel Terapi!

 

Oralmotorisk, spisetræning mv 0-2 år //2 opfølgninger - Kan også bruges som vejledning før og efter klip af tungebånd - Pris - 1500 kr - Køb her

Oralmotorisk træning, spisning mv 2-4 år // 5 opfølgninger -  Pris - 3600 kr - Køb her

Mini-OMFT: 5-7 år // 8 Opfølgninger - Pris - 5500 kr - Køb her

OMFT: 7 år og op // 12 opfølgninger - Pris - 8200 kr - Køb her

OMFT-prøvetræning 5 år og op // - Pris - 2400 kr - Køb her
For dig der vil prøve om OMFT træning er for dig

Har du stramt tungebånd men ønsker du ikke at få klippet tungebånd, tilbyder vi et mindre forløb, hvor vi kun fokuserer på styrke og forbedreíng, men har udeladt det funktionelle aspekt: 6  gange  - Pris - 5500 kr - Køb her
Dog står vi ikke inde for resultatet hvis du alligevel gennemgår klip, med denne mindre omfattende træning.

Skal dine forløb lægges i hjemme, lægges der kørsel i form af 5 kr pr km (minus 20 kr), plus 150 kr pr gang vi skal hjem

Der er mulighed for ratebetaling i op til 4-6 rater som udgangspunkt på alle forløb - uden merbetaling.
Alle priserne er inkl redskaber, mail, telefon mv udover de ex antal gange -

 

Du skal påtænke at vi ses ca. hver 14. dag til træning/opfølgning - Du skal herudover selvtræne 2-3 gange dagligt af ca. 3-6 min.

Hos Funktionel Terapi kan OMFT træning hver 14. dag foregå ved fremmøde i vores klinik, eller OMFT konsultationerne kan foregå ONLINE, hvis du bor langt væk eller ikke ønsker at bruge tid på transport. 

Der skal trænes inden klip af tungebånd, min. 4 uger, men for større børn og voksne er det ofte nødvendigt at træne 8 uger inden klip.

OBS på at vi som oftest også tester for primitive reflekser ved undersøgelsen og øvelser for dette indgår ofte - derfor kan vi anbefale at der ved behov bruges ekstra tid på dette.

OMFT-træning er fra 5-6 år og op - Men hos Funktionel Terapi er vi ergoterapeuter med speciale i mund og spisning, og derfor træner vi også Mini-Myo (børn fra 4-6 år). Mini-Myo tager udgangspunkt i mere legende øvelser, hvor vi også inddrager vores viden fra andre træningstyper. - OMFT er ikke kun OMFT, der er forskel på hvordan træningen er skruet sammen.

Hvordan er det nu, det er med OMFT og klip af tungebånd:

Vi har en aftale med en dansk tandlægeklinik på Sjælland, som bruger laser til at løsne tunge- og læbebånd

Det er altid dit valg, hvor du ønsker at få løsnet tungebånd, vi tilbyder blot dette som en valgmulighed.

Den tandlægefaglige vurdering kan ske, hvis OMFT træning ikke er nok. Ex hvis vi ser nedsat mobilitet, som besværliggør målene for OMFT træning. Hos Funktionel Terapi vil vi altid forsøge med træning først, og først derefter kan der ske en henvendelse til tandlægeklinikken, som foretager deres egen vurdering, om du er kandidat for at få løsnet tungebånd. I denne vurdering vil blandt andet indgå vurdering af plads i ganen - for at undgå at løsning af tungebånd evt. forværrer symptomer på snorken mv. Du kan altså ikke selv tage kontakt til tandlægeklinikken, da klinikken kun hjælper til at løsne tungebånd som et led i OMFT træning. Tandlægen vil modtage henvendelser direkte fra vores praksis og du vil blive kontaktet, for at aftale videre vurdering.

Tandlægen foretager IKKE klip på babyer og mindre børn. - Det vil sige at det er klienter fra 16 år, der kan være kandidat til indgreb hos denne tandlæge