SSP- Safe and Sound Protocol

Nær og væk dit nervesystemet, Få det bedre, Tænk bedre, Forbind bedre.

Verden er mere end nogensinde et travlt sted fyldt med usikkerhed. Folk i alle aldre kæmper. Når kroppen opfatter trusler eller fare, reagerer den ved at sætte nervesystemet til forsvarstilstande - enten "kæmp eller flugt" (sympatisk) eller "frys" (dorsal vagal). Hjernens og kroppens første prioritet er at holde os i live.

Når nervesystemet forbliver i en kronisk forsvarstilstand, påvirker det både sind og krop - og påvirker, hvordan vi føler, tænker og forbinder med andre.

Dette kan påvirke vores helbred og daglige oplevelse i verden negativt. En gennemprøvet løsning er at se nedefra og op - altså Buttom Up tilgang.

Safe & Sound Protocol (SSP)

Safe and Sound Protocol, eller SSP, er en ikke-invasiv anvendelse af den Polyvagale Teori, baseret på årtiers forskning og udviklet af Dr. Stephen Porges, Unytes Chief Scientific Advisor.

SSP'ens effektivitet er blevet bevist i en lang række undersøgelser, især i to kliniske forsøg med børn med autismespektrumforstyrrelse. Forsøgsdeltagere viste signifikante forbedringer i:

  • Følelsesmæssig kontrol
  • Adfærdsmæssig organisation
  • Hørefølsomhed og lytning
SSP-programmet, som faciliteres af kvalificerede og certificerede fagfolk, anvender en praktisk bottom-up tilgang til at hjælpe folk med at regulere deres nervesystem.


Føl dig bedre — føl dig mere sikker, rolig, stå stærkere i dig selv;  mindre irritabel, angst og overvældet
Tænk bedre - tænk mere klart, opmærksomt og kreativt, mindre uorganiseret og distraheret
Forbind bedre — forbind mere åbent, ægte og fuldstændigt.

HVORDAN VIRKER DET?:

SSP bruger det auditive system som en portal til vagusnerven, som styrer vores fysiologiske tilstand. Når først den fysiologiske tilstand er reguleret, kan vi fremskynde eller forbedre den efterfølgende terapi.

Baseret på Dr. Porges' Polyvagal Theory, er programmet afledt af næsten fire årtiers forskning i forholdet mellem det autonome nervesystem og social-emotionelle processer. Den er designet til at stimulere nervesystemets regulering ved at træne og systematisk udfordre det auditive system med specifikt bearbejdet musik.

Musikken træner de auditive baner ved at fokusere på frekvensen af ​​menneskelig stemme. Efterhånden som klienten lærer at behandle disse talerelaterede frekvenser, forbedrer de funktionen af ​​to kranienerver, der er vigtige for at fremme overordnet social adfærd. Kranialnerve VII (ansigtsnerve) hjælper klienter med at fokusere på menneskelig stemme og afstemme irrelevante frekvenser. Cranial Nerve X (Vagus Nerve) muliggør selvberoligende og autonom regulering.

Efter vellykket gennemførelse af interventionen vil individer være bedre i stand til bedre at fokusere i skole, terapi og hverdagsliv og opleve en beroliget følelsesmæssig og fysiologisk tilstand. Dette er baseret på undersøgelser, der tyder på, at færdigheder som opmærksomhed, statsregulering og evnen til at engagere sig socialt vil blive forbedret.

FORSKNING

  1. SSP øgede vagal regulering af hjertet og normaliserede auditiv behandling hos børn med ASD. (Læs her)
  2. SSP forbedrede social adfærd hos børn med ASD. (Læs her)
  3. Brug af SSP med børn, der har oplevet traumer. Finansieret af Australian Childhood Foundation. (Læs her)
  4. Vurdering af virkningerne af SSP på adfærdsregulering hos børn og voksne med ADD/ADHD. I samarbejde med: ADD Center og Biofeedback Institute of Toronto. (Læs her)
  5. Vurdering af virkningerne af SSP på forbedring af social og reguleringsadfærd hos personer med PWS. Derudover vil en ny metode til indsamling og evaluering af stemmeprøver til analyser af prosodi blive vurderet. (Læs her)
  6. Afgøre, om SSP kan reducere de atypiske træk ved det sociale engagementssystem hos unge og unge voksne med Prader Willi syndrom. I samarbejde med Latham Centers School i Brewster, Massachusetts. (Læs her)
  7. Undersøgelse af virkningerne af SSP på kroniske smerter hos ældre voksne. I samarbejde med Meadowood Retirement Community i Bloomington, Indiana. (Læs her)

Online Behandling

SSP er tilgængelig til Online brug for de fleste klienter.

Vi guide dig gennem programmet og hjælpe med at ændre eller foretage justeringer efter behov.

Behandlingen kan spænde mellem 5-20 timers lytning - Alt efter hvad der vurderes behov

Core delen, altså den mest regulerende behandling et 30-minutters lytteprogram i 10 dage i træk (Jeg vurdere ofte at der er brug for at gå langsommere frem).
Du skal have adgang til en smartphone og øredækkende hovedtelefoner (ingen in-ear høretelefoner). Du kan leje Høretelefoner hos Funktionel Terapi
SSP er ikke en selvstændig behandling. Du vil se de bedste resultater for dit barn, hvis det kombineres med anden neurologisk-baseret behandling såsom refleks- og hjerneintegration og/eller neurologiske terapeutiske aktiviteter på højere niveau.
Derfor skal du før eller efter SSP-programmet også have lavet en undersøgelse, for at se hvilke tiltag vi skal koble på SSP

*Bemærk venligst: SSP er ikke beregnet til at være en selvstændig behandling. Når du har gennemført programmet og holdt 1-2 ugers hvile, anbefales det at fortsætte med et neurologisk baseret bevægelseslæringsprogram. Det anbefales, at du gennemfører det primitive refleksprogram efter SSP. 

**Virtuel SSP anbefales ikke til børn eller voksne, der har haft betydelige traumer. I stedet bør du søge personlig behandling med SSP**

 

Pris for SSP forløb - 3400 kr - Inkl. 1. gangs konsultation, Opfølgning til slut -Samt mulighed for at ringe og sms under dit forløb -  Køb adgang her, inkl link til booking af Konsultation

Er du allerede i forløb  Er prisen 1200kr - inkl. opfølgning  KØB adgang her

Lytter du flere gange gang er prisen 350 kr. pr gang