Sansemotorik

Sans, leg og lær - oplev glæden ved at bevæge dig sammen med dit barn.

Sansemotorik er motorisk leg og stimuli til babyer. -Hos Funktionel Terapi er leg og læring i højsæde. Med et stort fokus på at undervise forældre i at blive trygge i at lege og tumle med deres børn.

Sansemotorik foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn. Vi laver lege med og uden brug af redskaber og rekvisitter.

Sansemotorik består af:

  • Lege som styrker barnets motorisk og sensoriske udvikling, ved at gøre brug at simple og overskuelige øvelser. Vi har stor fokus på at kunne overføre legene til hjemmet.
  • Ergoterapeutisk viden om neurologi, Primitive reflekser, og udvikling1
  • Mange forskellige ergoterapeutiske redskaber og teknikker til at stimulere de 3 basale sanser: balancesansen, muskel-ledsansen og berøringssansen

Til Sansemotorik benytter jeg min ergoterapeutiske viden til at træne og stimulere børn med normal udvikling i deres nuværende og næste udviklingszone.

Jeg benytter min viden om sansebearbejdning, hjernens udvikling, leg og aktivitet til at stimulere og motivere barnet og give det glæde ved at være aktivt. Desuden benytter jeg min ergoterapeutiske viden om såvel sundhedsfremme som omgivelsernes betydning, til at vejlede forældrene i, hvordan de udnytter dagligdags aktiviteter til at stimulere barnet.

Kom og få nogle sjove og lærerige timer med dit barn – de små elsker at bruge kroppen og får ekstra fart på udviklingen, når de bliver kropsligt stimuleret.

Sansemotorik fokuserer på stimulation af sanserne, som er grundlæggende for al udvikling. Hver gang barnet lærer noget nyt, dannes der nye nerveforbindelser i hjernen og netop mens børnene er helt små er hjernen mest modtagelig.

Bevægelserne og legene tager også udgangspunkt i at bidrage til integrationen af de primitive reflekser

Undervisningen varer  ca 50 min pr. Gang, men mange børn har brug for lige at tage en pause undervejs.

Ved 3 fra samme mødregruppe, gives 10% rabat - brug koden, mommy-group