Stimulastik

Sans, leg og lær - oplev glæden ved at bevæge dig sammen med dit barn.

 

Stimulastik er et ergoterapeutisk og varemærkeregistreret koncept, som handler om stimulation og gymnastik for spædbørn, hvor børn, forældre og bevægelsesglæde er i fokus.

Stimulastik foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn. Vi laver lege med og uden brug af redskaber og rekvisitter. 

 

Stimulastik består af:

 

  • Lege som styrker barnets sansemotorik, og som er overkommelige og enkle at udføre med barnet. De kan nemt

udføres hjemme for at understøtte og fremme barnets udvikling

 

  • Ergoterapeutisk viden om neurologi, udviklingspsykologi, sansning, adfærd, sprog og kontakt giver hende mulighed for at vejlede forældrene om barnets nuværende og næste udviklingszone og om hvilke aktiviteter, der vil være gode for det enkelte barn

 

  • Mange forskellige ergoterapeutiske redskaber og teknikker til at stimulere de 3 basale sanser: balancesansen, muskel-ledsansen og berøringssansen

 

I Stimulastik benytter jeg min ergoterapeutiske viden til at træne og stimulere børn med normal udvikling i deres nuværende og næste udviklingszone.

Jeg benytter min viden om sansebearbejdning, hjernens udvikling, leg og aktivitet til at stimulere og motivere barnet og give det glæde ved at være aktivt. Desuden benytter jeg min ergoterapeutiske viden om såvel sundhedsfremme som omgivelsernes betydning, til at vejlede forældrene i, hvordan de udnytter dagligdags aktiviteter til at stimulere barnet.

 

Kom og få nogle sjove og lærerige timer med dit barn – de små elsker at bruge kroppen og får ekstra fart på udviklingen, når de bliver kropsligt stimuleret. 

Stimulastik fokuserer på stimulation af sanserne, som er grundlæggende for al udvikling. Hver gang barnet lærer noget nyt, dannes der nye nerveforbindelser i hjernen og netop mens børnene er helt små er hjernen mest modtagelig.

 

Undervisningen varer  ca 50 min pr. Gang, men mange børn har brug for lige at tage en pause undervejs.