Ergoterapi

Tungebåndet er noget der diskuteres meget for tiden – og I Danmark har vi tradition for at det er ØNH lægernes domæne, og at det er hos dem man får tjekket tungebåndet.
Men hos Funktionel Terapi er det noget vi har gjort meget ud af at dygtiggøre os inden for. 
Mie, som er mor til to børn, men stramt tungebånd og ergoterapeut, har deltaget i Symposium om tungebånd, i KBH i 2018, samt har taget OMFT-uddannelse hvor der undervises i at vurdere længden af tungebåndet ud for Kotlow skalaen. Men Mies viden udvides hele tiden, og det er noget der fylder meget og en passion der vokser og vokser. 

En vurdering af tungebånd, indebærer en grundig undersøgelse af længde og hæfte af læbebånd og Buccal ties samt længde, hæfte og fleksibilitet af tungebånd og vævet omkring.
Det er vigtigt ikke kun at tage udgangspunkt i om tungen kan komme over læberne, men også hvordan tungen kommer rundt i munden, og op i ganen under spisning fra bryst og flaske.
Jeg foretager en grundig undersøgelse af hvordan tungen arbejder når der skal malkes – Ligeledes vil jeg gerne se en amning eller ent måltid givet på flaske, men vigtigst er at jeg får lov at se og mærke tungen i aktion.
I vil bliver informeret om alt jeg ser og mærker og min vurdering om hvad der skal til – og om der er alternativer til evt klip af tungebånd.
Der vil være mulighed for at få billeder af undersøgelsen.

Nogle forældre kender til og har et ønske om at få Tungebåndet klippet i udlandet imens andre forældre gerne vil høre om mulighederne i Danmark. Jeg tager ingen beslutning for jer, og I bliver sendt ud af døren velinformeret om jeres muligheder.

Husk at du skal booke med navnet på den som skal undersøges

Vejledning i Aftercare og vurdering af såret

Tiden efter et klip af tungebånd er vigtig – Alt efter teknik der er brugt under indgrebet og hvor dybt der er løsnet, kræver det ofte en form for aftercare, for at såret under tungen ikke lukker sig hurtigt igen, ligeledes vil vi gerne, at såret heler mere Vertikalt og helst ikke Horrisontalt – For netop at få den ekstra længde på.

Det kan være en hård tid for både forældre og barn og frygten for om det nu lukker sig stramt osv osv – 

Derfor tilbyder jeg at I kan komme til opfølgning hos mig, og få en snak om aftercare og et kig på såret, samt en hjælp til aftercare.

Husk at du skal booke med navnet på den som skal undersøges