Bidesmykker og oralmotorisk stimuli - Hvad skal jeg vælge?

Bidesmykker og oralmotorisk stimuli - Hvad skal jeg vælge?

Hjælp til Forældre med Børn med Oralmotoriske Udfordringer

Børn med oralmotoriske udfordringer har ofte brug for ekstra støtte til at udvikle deres mundmotorik. Mange af disse børn er også oralt søgende og søger derfor sensorisk stimulering gennem munden. Hos Funktionel Terapi forstår vi vigtigheden af at støtte disse børn og deres forældre ved at tilbyde produkter, der kan stimulere og udvikle deres mundmotorik på forskellige stadier. I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem vores udvalg af produkter og forklare, hvornår og hvorfor du skal vælge dem.

Produkter fra Ark's til Oral Stimulering

Et af de mærker, vi forhandler, er Ark, som tilbyder en række produkter designet til at imødekomme forskellige behov for oralmotorisk stimuli. Ark’s produkter kommer i tre forskellige hårdheder:

  1. Soft/Standard: Den blødeste mulighed, anbefalet til mild tygning. Disse produkter er ideelle for børn, der kun tygger lidt og har brug for en blød, komfortabel tyggeoplevelse.
  2. XT: En mere fast, men stadig blød mulighed, beregnet til mild til moderat tygning. Dette niveau er godt for børn, der har lidt stærkere behov for at tygge, men som stadig har brug for noget fleksibelt.
  3. XXT: Den mest faste mulighed, anbefalet til børn, der kan lide at tygge på faste og næsten stive genstande. Dette niveau er også det mest holdbare for børn, der tygger meget ivrigt.

Anbefalinger baseret på Alder og Tyggebehov

For babyer og tumlinger op til 2,5 år anbefales ARKs’ Baby Grabber®, Baby Guitar, Bidering, Bidehjerte eller Rensdyr Bidering. Baby Grabber® er særligt populær, da halsen er lang nok til at nå de bagerste kindtænder, men ikke så lang, at barnet risikerer at få den for langt ned i halsen. Baby Guitar har en lignende facon, men med ekstra tekstur på halsen for ekstra oralmotorisk stimuli. Begge er nemme for små hænder at gribe fat i.
Her kan I se mere i vores kategori 0-1 år, og 1-2 år hvor vi også fører andre gode mærker til de små - Vi er også rigtig glade for Babybanana og Infantino Jordbær i sær

For børn fra 2,5 år og op anbefales ARKs’ Grabber®, Textured Grabber®, Guitar Chew eller Y-Chew®. Disse produkter har alle en længere hals, der passer bedre til større børn og voksne. For børn fra 5 år og op er bidesmykker og armbånd også en mulighed. - Se vores katerogi 3 år og op

For børn fra 6 år og op kan der yderligere suppleres med bidetoppene til blyanter, som er en god måde at forebygge, at barnet bider direkte i blyanten.

Vigtigheden af at Tygge med Kindtænderne

Det er vigtigt at overveje, hvordan barnet tygger – med kindtænderne, fortænderne eller begge dele. At tygge med kindtænderne giver bedre regulering og mere effektiv oralmotorisk stimuli. Produkter med en lang og slank facon, der kan nå kindtænderne, er ideelle, såsom ARKs’ Grabber®, Textured Grabber®, Guitar Chew, Y-Chew®, Tetra Bite®, Krypto-Bite®, Brick Stick™ eller Bite-Saber®.

Tyggebehov og Produktvalg

ARKs’ bideredskaber kommer i tre farvekodede hårdheder: blød, medium og hård.

  • Blød: Anbefales til personer med et mildt til moderat tyggebehov. Disse produkter er eftergivende, og tænderne synker ned i bideredskabet.
  • Medium: Mere fast, men stadig eftergivende. Anbefales til moderat tyggebehov, hvor der af og til tygges andre ting i stykker.
  • Hård: Den mest robuste og mindst eftergivende. Anbefales ved stort tyggebehov, hvor andre ting ofte bides i stykker.

ARK anbefaler altid at starte med den helt bløde model og derefter justere efter behov.

Hvordan vælger du det rigtige produkt?

At vælge mellem de håndholdte bideredskaber handler mest om præference. Grabber® og Guitar Chew har begge et loop-håndtag, som kan være nemme at holde. Y-Chew® har tre forskellige arme med forskellig facon og tekstur til at tygge på, mens Tetra Bite® har fire forskellige arme.

Bidesmykker og Tilbehør

Halskæder, armbånd og blyantstopper er også gode muligheder. For dem, der foretrækker at bide i noget tyndt som negle, er de fladeste modeller som Chew Tag, Arrowhead, bogmærkerne eller regnbuen velegnede. De tykkeste smykkevedhæng som Dino-Bite®, Super Star, Basketball, Ring og Pirate Coin holder ofte længst.

Glat eller Tekstureret?

Nogle bideredskaber er glatte, mens andre har tekstur som knopper eller riller. For de sansesøgende er teksturerede bideredskaber ofte at foretrække.

Mundmotorisk Udvikling og Træning

Bruger du ARKs’ bideredskaber til at træne mundmotoriske færdigheder, så er Grabber® og Y-Chew® de bedste valg. Start med de blødeste modeller og øg til medium hårdhed efterhånden som kæbestyrken øges.

Afslutning

Hos Funktionel Terapi er vi her for at hjælpe dig med at finde de bedste produkter til dit barns behov. Uanset om dit barn er en mild eller ivrig tygger, har vi de rette løsninger fra Ark og mange flere mærker, der kan hjælpe dem med at udvikle sunde og stærke orale færdigheder. Besøg vores hjemmeside for at udforske vores fulde udvalg af produkter. Har du brug for at vi ser dit barn, og får vores hjælp til undersøgelse og øvelser - så book endelig en tid

Har du spørgsmål eller brug for yderligere rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte os.